top of page

Om oss

Norra Wadsbo Squaredancers är en ideell förening grundad 1995, som  f n  har ett 30 tal medlemmar. Verksamheten är förlagd till Mariestad/Töreboda med omnejd. I vår verksamhet ingår arrangemang som omfattar offentliga squaredancetillställningar, uppvisningar samt även kursverksamhet.

Squaredance är USA:s officiella folkdans och dansas av  miljoner människor över hela världen. Den har sitt ursprung i europeiska danser och fick sin modernare utformning under 1940-talet. Dansen är internationell och den utförs lika överallt i världen.

Square betyder kvadrat eller fyrkant. Dansens namn kommer av att utgångsläget är fyra par uppställda i en kvadrat. Dansarna utför sedan givna dansturer som bestäms av en  s k  Caller. Dansarna vet dock ej på förhand hur Callern kommer att kombinera turerna. Musiken kan variera och är ofta mycket medryckande. den består av populär- och countrymusik, såväl gamla som nyare "hits". 

 

Välkommen även du att prova på en spännande och trevlig dansform som både skärper intellektet och ger dig kroppslig motion i en drogfri gemenskap! 

d1.gif
bottom of page